Virtualna okrogla miza »Častni gostovanji Slovenije na knjižnih sejmih v Bologni (2021) in Frankfurtu (2022) – izkoristimo ju!«

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]

Slovenski literaturi je pred dvema letoma uspel veliki met, ko je Javna agencija za knjigo podpisala kar dve pogodbi o častnem gostovanju Slovenije, na dveh najpomembnejših knjižnih sejmih na svetu, v Bologni in Frankfurtu. Leti 2021 in 2022 se bližata, priprave so v teku. Slovenija bo na obeh sejmih ena izmed najmlajših, pa tudi najmanjših častnih gostij, ki so se kadarkoli predstavile. Gre za enkratno priložnost, da svojo državo postavimo na svetovni zemljevid in predstavimo njen izjemen potencial.

Kaj lahko pričakujemo od obeh naslovov? Kako se bo spremenila slovenska založniška krajina? Kaj naslova prinašata slovenskim avtoricam in avtorjem? Na ta vprašanja bodo skušali odgovoriti Janez Miš, založnik in predsednik upravnega odbora Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev, Andrej Ilc, vodja uredništva leposlovja pri Mladinski knjigi, ter Katja Stergar in Anja Kovač, sodelavki mednarodnega sodelovanja pri JAK, odgovorni za projekta Bologna 2021 in Frankfurt 2022.



Projekt je nastal v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS.
Javno agencijo za knjigo je Republika Slovenija ustanovila za opravljanje strokovnih, razvojnih in izvršilnih nalog na področju knjige. Medne spadajo: zagotavljanje pogojev za vrhunsko ustvarjalnost na področjih leposlovja in humanistike ter za večjo dostopnost slovenske knjige, za dvig zavesti o pomenu knjige in branja za razvoj posameznika in družbe ter za večjo mednarodno prepoznavnost slovenskih ustvarjalcev, ki delujejo na področjih leposlovja in humanistike.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]