MURSKA SOBOTA

Organizira: MIKK – Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota

 

  1. 6. 2024 ob 19.00

Prostori MIKK

POGOVOR Z DRAGICO HARAMIJA

V četrtek, 13. 6. 2024, ob 19. uri bo v prostorih MIKK potekal pogovor s strokovnjakinjo za otroško in mladinsko književnost ter programsko vodjo festivala Oko besede, red. prof. dr. Dragico Haramija. Zakaj ni vse slikanica, kar ima slike, in zakaj ni vseeno, kaj beremo otrokom? Kaj odlikuje odlično otroško in mladinsko literaturo? Kakšno priložnost že 28 let za regijo predstavlja slovenski festival otroške in mladinske književnosti Oko besede in zakaj si vsi želijo nagrado večernica? Z gostjo bo po literaturi za mlade listala mag. Norma Bale.

 

  1. 6. 2024 ob 17.00–20.00

Terasa MIKK

KNJIŽNI SEJEM

 

  1. 6. 2024 ob 18.00

Terasa MIKK

MATIC AČKO, osrednji literarni gost

Ob 18. uri bomo prisluhnili osrednjemu gostu festivala, mlademu pesniku Maticu Ačku, oblikovalcu, fotografu in literarnemu ustvarjalcu. Dandanes je eden najvidnejših slovenskih predstavnikov na področju slam poezije, redno nastopa po Sloveniji in tujini ter tudi sodeluje pri organizaciji slamovskih večerov. Rekviem za sneg, njegov težko pričakovani pesniški prvenec, je pretresljiva družbenokritična in intimna izpoved posameznika ter prikazuje sodobnega duha časa skozi pesmi, ki so izjemno komunikativne in angažirane. Pesnik se loteva najrazličnejših vsebin, od okoljske problematike, ki je glavni tematski fokus zbirke, do obravnavanja sodobnih družbenih mehanizmov ali reflektiranja bivanjskih vprašanj in lastnega položaja v svetu. Pogovor z avtorjem bo vodila pesnica in pisateljica Lučka Zorko.

 

  1. 6. 2024 ob 18.00

Terasa MIKK

ODPRTO BRANJE LITERARNIH USTVARJALCEV

Nastopu Matica Ačka sledi skupno branje prijavljenih avtorjev.

 

  1. 6. 2024 ob 9.00–14.00

Grajsko dvorišče

KNJIŽNI SEJEM IN SEJEM STRIPOV

Slovenske dneve knjige ›Na preži 2024‹ v Murski Soboti bomo zaokrožili z bogatim sobotnim dogajanjem na grajskem dvorišču, kjer se bo knjižnemu pridružil še sejem stripov, ki je gotovo posebna in samosvoja niša založniške produkcije.

 

  1. 6. 2024 ob 10.00

Grajsko dvorišče

PUPILLA: MALA KOKOŠKA PEČE KRUH, PREDSTAVA ZA OTROKE

Ob 10. uri nas bo obiskalo Lutkovno gledališče Pupilla s predstavo za otroke Mala kokoška peče kruh, ki skozi dogodivščine Male kokoške otrokom predstavi, kako se peče kruh, kako dobimo moko in kako je pomembno, da si pomagamo. Predstava spodbuja otroke k aktivni udeležbi in tako na interaktiven način približuje vrednote ljudskih pravljic, začinjene s sodobnimi problemi.

 

  1. 6. 2024 ob 10.40

Grajsko dvorišče

OTROŠKA IN MLADINSKA LITERATURA (branje)

Po predstavi bomo prisluhnili novostim na področju otroške in mladinske književnosti prijavljenih avtorjev in založnikov.

 

  1. 6. 2024 ob 11.30

Grajsko dvorišče

KU KU: MOJCA ANDREJ, PETER ANDREJ, BOJAN SEDMAK, BOJAN TOMAŽIČ

Ob 11.30 nas bo s strnjenim glasbeno-performerskim nastopom obiskala mini založba Kluba Ku Ku. Pijani čoln, knjiga pesmi + CD: Bojan Tomažič, Slobodan Janković. V delti jezika; CD box s 5 albumi: Peter Andrej.+ Prehodi/Transitions, prevodi puščavskih pesmi + nova izdaja romana Kavč učiteljice Veronike: Mojca Andrej. Knjiga Tnalo pesmi in nov CD Daj demo: Bojan Sedmak.

 

  1. 6. 2024 ob 12.30–14.00

Grajsko dvorišče

LITERARNA KAVICA IN ODPRTI MIKROFON

Dogajanje Slovenskih dnevov knjige v Murski soboti se bo sklenilo ob kavici, z branjem prijavljenih avtorjev.