Branje zmagovalnih besedil literarnega natečaja Bodi pisatelj 2020

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]

Prisluhnite branju odlomkov zmagovalnih del natečaja Pionirskega doma!Na literarnem natečaju Bodi pisatelj 2020 so sodelovali osnovnošolci in osnovnošolke z literarnimi prispevki v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku ter srednješolci in srednješolke s prispevki v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

V slovenskem jeziku so pisali mladi iz kar 59-ih osnovnih šol iz celotne Slovenije. V tujih jezikih pa so pisali osnovnošolci tretje triade ter dijaki in dijakinje. V letošnjem letu je na razpis prispelo 119 tujejezičnih del. Letos je v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku pisalo 71 osnovnošolcev in kar 48 dijakov ter dijakinj.

Projekt je nastal v organizaciji Pionirskega doma, ki je ena od vodilnih ustanov na področju izvenšolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V nekaj desetletjih je bilo v njegove različne programe ustvarjanja in izobraževanja vključenih skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]