Literarno-filmsko popotovanje – Pet slovenskih avtoric (2019)

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]

V sodelovanju z Bazo slovenskih filmov, Filmoteko in Javno agencijo za knjigo gradimo most med literarnim in filmskim medijem. Vabljeni k ogledu filma, ki so ga navdihnile slovenske literarne ustvarjalke.

Predstavitev filma:
Video portreti Anje Golob, Ane Schnabl, Anje Mugerli, Nataše Kramberger in Katje Perat, slovenskih pesnic in pisateljic ter prejemnic številnih nagrad.

Kratki dokumentarni film, 13 min
Scenarij: Manca G. Renko
Režija: Irena Gatej
Nastopajo: Anja Golob, Ana Schnabl, Anja Mugerli, Nataša Kramberger in Katja Perat

V sodelovanju s Filmoteko, zavodom za širjenje filmske kulture ter Bazo slovenskih filmov.

Filmoteka je nevladna organizacija, ki jo sestavljajo filmski profesionalci s področja filmskega ustvarjanja, teorije, restavriranja in arhiviranja. Prizadevajo si za širjenje znanja in dostopnosti gradiv, povezanih s slovensko filmsko in širšo AV produkcijo.

Baza slovenskih filmov je spletni arhiv, namenjen širjenju znanja, dostopnosti in promociji slovenskih filmov.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]