Slovenske založbe predstavljajo – Založba Miš

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vabljeni k ogledu video predstavitev knjižnih naslovov založbe Miš ter predstavitvi Janje Vidmar in Igorja Karlovška in njunih najnovejših knjig – Naš Tone ne tone (Janja Vidmar) in Na svidenje, Lara (Igor Karlovšek).


Janja Vidmar: Naš Tone ne tone

Janja Vidmar predstavlja svoj najnovejši roman za odrasle, Naš Tone ne tone, v katerem nastavlja ogledalo naši družbi in se na humoren način dotakne hipohondrije, predsodkov, stereotipov, tradicije, občečloveške neumnosti pa še česa. In to po štajersko. Janja pravi, da knjigo namenja vsem tistim, ki življenja in sebe ne jemljejo preveč resno.

Igor Karlovšek: Na svidenje, Lara

Pisatelj Igor Karlovšek je zopet napisal kriminalko. Ko bo več mesecih policija ni nič bližje storilcu umora najstnice Lare, Tina, njena sestra dvojčica, vzame stvari v svoje roke … Na svidenje, Lara je napet mladinski kriminalni roman, ki pa ga bodo na dah prebrali tudi odrasli.

Miš založba je nastala iz knjigotrškega podjetja, ki so ga že pred tem več kot petnajstimi leti poznali v slovenskih splošnih in šolskih knjižnicah. Zaradi povpraševanja po kakovostnih knjigah za mlade bralce so tako v začetku leta 2003 na svet prišle knjige pod blagovno znamko Miš založba. Poslanstvo založbe je slediti potrebam slovenskih bralcev različnih bralnih sposobnosti z izdajanjem kakovostnih knjižnih del, tako izvirno slovenskih kot prevedenih, pri tem pa se osredotočati na kakovost besedil, ilustracij ter izvedbe knjig. S težnjo po odličnosti storitev založba gradi dolgoročne odnose s svojimi kupci, bralci in avtorji.

Založba letno izda od trideset do štirideset novih naslovov, pri čemer tri četrtine programa predstavljajo mladinska dela odličnih tujih in domačih avtorjev. Založba je doslej prejela že vse nacionalne nagrade za mladinsko literaturo, nekatere tudi po večkrat, in tudi nekaj mednarodnih priznanj. Svoja prizadevanja usmerjajo tudi v promocijo branja – v ta namen vsako leto maja prirejajo mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]