Virtualna okrogla miza »Literatura v času epidemije in po njej«

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Osrednje vprašanje omizja bo, kako je razglasitev epidemije učinkovalo na področje knjige. Kot vemo, je koronavirus ustavil del kulturne produkcije, knjiga pa se je zavoljo svojega formata znašla nekako v precepu, saj je na nek način še vedno bila dostopna (e-knjiga, spletna naročila, domače knjižnice), vseeno pa je bilo stanje daleč od normalnega. Kakšne so torej bile posledice za različna področja knjige v času epidemije? Kakšne rešitve so se oblikovale in kaj pričakujemo, da se bo zgodilo po epidemiji, saj je jasno, da bo slednja imela tudi dolgoročne posledice. Kje vidimo vlogo odločevalcev? Gosti na dogodku so Nina Medved, Anja Radaljac, Aljaž Krivec in Andrej Blatnik. Dogodek bo povezoval Tadej Meserko.

Sodelujoči:

Tadej Meserko je diplomiran filozof in magister sociologije. Deluje predvsem kot kritik, posveča se tudi pisanju esejistike in teorije ter kulturni politiki. Je strokovni vodja Asociacije.

Nina Medved je pesnica, fotografinja in prevajalka. Je prva slovenska prvakinja v slam poeziji in Uršljanka leta 2019.

Anja Radaljac je komparativistka, literarna in gledališka kritičarka, prevajalka in prozaistka.

Aljaž Krivec je kritik in prevajalec. Za svoje kritiško udejstvovanje je leta 2016 prejel Stritarjevo nagrado.

Andrej Blatnik je večkrat nagrajeni pisatelj, urednik in univerzitetni profesor.

 

Projekt je nastal v sodelovanju z društvom Asociacija. Asociacija je demokratična mreža ustvarjalcev na področju neodvisne kulture, ki si med seboj izmenjujejo izkušnje ter skupaj gradijo močno zagovorniško organizacijo, ki deluje na podlagi strokovnih kompetenc in poznavanja terena ter gradi partnerske odnose z odločevalci z namenom izboljšanja stanja v kulturi, hkrati pa ponuja oporo svojim članom z razvejano peer-to-peer mrežo. Poleg zagovorniških aktivnosti izvajamo tudi servis za nevladne organizacije in samozaposlene ustvarjalce, predvsem v obliki individualnih svetovanj in delavnic. Izvajamo tudi raziskave in analize, ki so pomembne za informirano delovanje kulturne politike. Opravljamo tudi informativne aktivnosti, predvsem v obliki glasila Kulturosfera, kjer poleg informacij o aktualnih zakonodajnih spremembah obveščamo še o aktualnih razpisih, nekaterih dogodkih in ponujamo nekaj vsebinskih rubrik.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]