Virtualni dogodek slovenskih bibilotekarjev – Kaj brati, da diši po športu?: predstavitev programa #športajmoinberimo

Date: 17. 6. 2021
Time: 0.00 - 0.00
17.06.2021

#špotrajmoinberimo je nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami. Program gradijo letna srečanja mladih športnikov z vrhunskimi športniki, teh bo v letu 2021 pet.

Pomemben del so tudi mesečna knjižna priporočila, ki jih pripravljamo pod naslovom Kaj brati, da diši po športu?. Knjižna priporočila posredujemo na spletnih straneh OKS in v mesečnih obvestilih E-krogi. Na dogodku bosta v pogovoru sodelovala urednica založbe Malinc, dr. Barbara Pregelj in Damijan Šinigoj. Misli bomo prepletali ob povezavi med športom in branjem ter kako oboje povezati, da bodo športniki napredovali kot bralci in bralci stopili na pot športa. Dogodek bo poteka preko zoom aplikacije.

Program je oblikovan v sodelovanju med Ministrstvom za kulturo RSMinistrstvom za izobraževanje, znanost in šport RSZavodom RS za šolstvoCentrom za spodbujanje bralne pismenosti v Mariborski knjižniciJavno agencijo za knjigo RS in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.

Moderacija: dr. Sabina Fras Popović