Na objektivističnem stolu

Date: 17. 6. 2021
Time: 0.00 - 0.00
Location: Osrednja knjižnica Celje, Kavarna Miško Knjižko
Celje

»Nova pesniška zbirka Zorana Pevca z naslovom Na objektivističnem stolu je zgoščeno razmišljanje, ki s semantično večplastnostjo na različne načine zaznamuje položaje sodobne družbe, mitsko preteklost in poezijo iz različnih zornih kotov.

Z naslovom ne cilja na objektivistični odnos do sveta, temveč se poizkuša na tak, torej objektivistični način, navezovati na pesmi same, so uporabljeni različni pesniški postopki, kot so avtorefleksivnost in nanašanje na lastne konvencije, značilne so figure, kot sta hiperbola in oksimoron. Vse to je izdelano v pesniško premišljenem odnosu do zapisanega in je organizirano v celovito podobo, ki jo ustvarja razmišljujoči pesniški subjekt.« (spletna stran Založbe Pivec)

Zoran Pevec je ob Bini Štampe Žmavc osrednja osebnost sodobne literature v Celju. Do sedaj je izdal devet pesniških zbirk.

Najnovejšo, Na objektivističnem stolu, bomo predstavili na terasi Kavarne Miško Knjižko, kar bo hkrati prvi dogodek z živim občinstvom, ki ga bomo izvedli po osem mesečni prekinitvi zaradi epidemije Covid-19.

Moderacija: Kristian Koželj

V organizaciji Osrednje knjižnice Celje