PODELITEV NAGRADE KRITIŠKO SITO IN POGOVOR Z LETOŠNJIMI NOMINIRANKAMI

Date: 6. 6. 2024
Time: 15.00 - 16.00
6.6.2024

Prireditelj: Društvo literarnih kritikov

Sodelujejo: Nina Dragičević, Jedrt Maležič, Anja Mugerli, Ana Pepelnik, Pia Prezelj

Povezuje: Sašo Puljarević

 

Kritiško sito je nagrada, ki jo Društvo slovenskih literarnih kritikov podeljuje za najboljše izvirno slovensko leposlovno delo minulega leta. Pri izbiri nagrajenca sodeluje najširši kritiški forum, saj imajo možnost pretresanja sita prav vsi člani in članice društva. Glasovanje poteka v dveh krogih, zmaga pa knjižno delo, ki je prejelo največ glasov, nagrada je tako plod izbire reprezentativnega vzorca med kompetentnimi literarnimi kritiki.

 

Nagrado kritiško sito so doslej prejeli Katja Perat za pesniško zbirko Najboljši so padli, Maruša Krese za roman Da me je strah?, Davorin Lenko za roman Telesa v temi, Katarina Marinčič za roman Po njihovih besedah, Jure Jakob za zbirko kratke proze Hiše in drugi prosti spisi, Mojca Kumerdej za roman Kronosova žetev, Milan Jesih za pesniško zbirko Maršal, Jernej Županič za roman Mamuti, Anja Golob za pesniško zbirko da ne da ne bo več prišla …, Muanis Sinanović za pesniško zbirko Krhke karavane, Ana Marwan za roman Zabubljena in Ajda Bračič za zbirko kratke proze Leteči ljudje.

 

Z letošnjimi nominiranimi avtoricami se bo o njihovih literarnih delih, ustvarjalnih pristopih, izzivih in poetikah pogovarjal član društva, literarni kritik Sašo Puljarević.