SODOBNA HRVAŠKA MLADA LITERATURA SKOZI OČI PESNICE LARE MITRAKOVIĆ IN PISATELJA SVENA POPOVIĆA V OKVIRU MEDNARODNEGA REZIDENČNEGA PROGRAMA ODISEJEVO ZATOČIŠČE 3

Date: 17. 6. 2023
Time: 16.00 - 17.00
17.6.2023

Prireditelj: Društvo slovenskih pisateljev

Sodelujeta: Sven Popović, Lara Mitraković

Povezuje: Tomo Podstenšek

 

Društvo slovenskih pisateljev v okviru mednarodnega rezidenčnega projekta Odisejevo zatočišče 3 gosti mladega pisatelja Svena Popovića in mlado pesnico Laro Mitraković iz Hrvaške. Sven Popović piše kratke zgodbe, ki so bile objavljene v antologiji mladih hrvaških pisateljev (Bez vrata, bez kucanja, 2012), v zbirki kratkih zgodb Record Stories (2011) ter v raznih revijah in spletnih časopisih, kot so Quorum, Zarez in Arteist. Lara Mitraković je članica literarne skupine 90+, njena poezija je bila objavljena v številnih revijah (Tema, Poezija, Artikulacije) in antologijah (Hrvatska mlada lirika 2, Rukopisi 41, Ekofeminizam. Između zelenih i ženskih studija).

Pisatelj Tomo Podstenšek se bo s Svenom Popovićem in Laro Mitraković pogovarjal o njunem pisanju, njuni rezidenci v Sloveniji, sodobni literaturi ter o preprekah in spodbudah za mlade uveljavljajoče se literarne ustvarjalce na Hrvaškem.

Odisejevo zatočišče 3 je tretja faza projekta, ki ga sofinancira Evropska unija. Mreža literarnih rezidenc je zdaj razširjena na sedem evropskih držav: Češko, Hrvaško, Grčijo, Malto, Srbijo, Slovenijo in Španijo ter Wales v Združenem kraljestvu, sodeluje pa s številnimi institucijami in nevladnimi organizacijami v sodelujočih državah.