Založba Beletrina predstavlja – Vlasta Nussdorfer (Nekaj vam želim povedati)

Date: 18. 6. 2021
Time: 0.00 - 0.00
18.06.2021

Vlasta Nussdorfer v avtobiografiji Nekaj vam želim povedati prvič na ogled postavlja svojo izredno zanimivo, dinamično in ustvarjalno poklicno pot. Sprehodi se od svojega otroštva do poklica tožilske pripravnice, namestnice tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke.

Vrh njene kariere je bila funkcija varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije. Prvič javnosti spregovori o svetovih mnogih, ki živijo na robu, ter iskrivo opiše osebne vzpone in padce. Prav te zgodbe so v njenem življenju povezane z mnogimi liki, ki v knjigi dobijo prepoznavne obraze in zaživijo z vsemi človeškimi lastnostmi. Spomini so prežeti s soncem in temo, lepoto in bedo, napisani pa v napetem slogu, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Premnoge tančice njenega življenja se skozi knjigo odstirajo v vprašanju: je bilo vredno? Odgovor nanj se piše vse do konca.

Avtorica je skupno napisala 10 knjig, izkupiček pa je namenila dobrodelnosti. Bila je predsednica Kluba Janinih Slovenk, prejemnica številnih nagrad, ambasadorka projektov in ustanoviteljica dveh skladov: Plamen dobrote in Hipokrat. Zadnjih 12 let se uvršča med 10 najvplivnejših pravnikov v državi. Trenutno je svetovalka predsednika republike.

Pogovor z avtorico bo vodila Mojca Mavec.