Založba Pivec predstavlja: pogovor z Miriam Drev: „Od dneva so in od noči“

Date: 17. 6. 2022
Time: 15.00
17.06.2022

V zgodovini slovenske književnosti je oblika pravega pisemskega romana skoraj nenavzoča in do izida romana Miriam Drev Od dneva so in od noči takšnega romana v pravem pomenu besede nimamo. Od dneva so in od noči je torej pisemski, obenem pa tudi generacijski roman, ki zaobjema obdobje od konca druge svetovne vojne do sedanjosti ter tematizira (ne)zanesljivost spominov, vprašanje identitete in pomen družinskih in prijateljskih vezi.

Z avtorico bomo govorili o njenem bogatem delu, o izzivih in pasteh umetniške in obče ustvarjalnosti, predvsem pa o njenem zadnjem romanu, s katerim je bila letos nominirana za nagrado Kresnik. Pogovor bo vodila Tjaša Lešnik.

Založba Pivec izdaja znanstvene monografije, izvirno in prevodno literaturo za otroke in odrasle, knjige s področja humanistike, družboslovja in medicine ter slovarje, priročnike in učbenike, v zadnjem času pa izdaja tudi zvočne knjige in glasbene albume. V zadnjih letih je postala največja založba v severovzhodni Sloveniji, ki vsako leto izda več kot štirideset knjig. Založba je dejavna tudi na drugih literarnih področjih in letno organizira okoli 50 literarnih dogodkov.