Ormož

Razstava striparja Borisa Novaka

Datum: 17. 6. 2021
Ob: 0.00 - 0.00
Lokacija: Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

Boris Novak prihaja iz Središča ob Dravi in se že več kot dve desetletji posveča risanju in pisanju stripov.

Njegov Stripovski prvenec Sloven je izšel leta 2018, v samozaložbi. Prvi del nosi naslov Hrvatina in prinaša zgodbo iz začetkov karantanske države. Zgodbo spremljamo v slovenskem, delno pa v
hrvaškem jeziku, saj se večinoma odvija na neslovenskem ozemlju. Sloven je predstavljen kot prijazen, zvest, ustrežljiv in dobrosrčen mož, ki po smrti Hrvatininih staršev skrbi za mlado dekle. Glas o njegovi moči seže do organizatorjev gladiatorskih iger, ki ga ujamejo in hipnotizirajo …

Leta 2019 je izšla še druga epizoda stripa Sloven, z naslovom Karolina, ki prinaša novo zgodbo o usodi romantične ljubezni v sodobnem svetu medčloveške odtujenosti.

V organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož

Dan kulture občinskega praznika

Datum: 20. 6. 2021
Ob: 0.00 - 0.00

Na dan kulture občinskega praznika Knjižnica Ormož praznuje z odprtimi vrati.

Obstoječi člani lahko na ta dan izposodijo ali vrnejo gradivo, novim članom pa podarimo letno članarino za koledarsko leto.

Na letni terasi poklepetajte z zanimivimi gosti po metodi ŽIVA KNJIGA.

Podarjamo odpisane knjige različnih zvrsti za bralce različnih okusov, interesov in starostnih obdobij. Iz izbrane knjige nam preberete vsaj stavek in je vaša.

V organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož

Hip hop s knjigo

Datum: 20. 6. 2021
Ob: 0.00 - 0.00

Plesna delavnica za otroke.

Na vrtni terasi Knjižnice Ormož spoznajte aktualno knjigo Repki, katere avtorja sta Rok Terkaj in Igor Saksida. Repki so skrbno zasnovana knjiga, namenjena družinskemu branju, spodbujanju pogovora ob pesmicah in vzbujanju veselja do branja. Repke pa je treba tudi poslušati, ne le brati, zato boste spoznali, kako so odlični slovenski reperji (Trkaj, Emkej, Pižama, Nipke, Jose, Zlatko) ter pevki Neca Falk in Ditka slovensko otroško poezijo preoblekli v urbani ritem in ji dodali nove poglede, nove pomene in nove poslušalce. Program boste zaključili s HIP HOP delavnico.

Živa knjiga

Datum: 20. 6. 2021
Ob: 0.00 - 0.00

Poklepetajte z zanimivimi gosti po metodi “Živa knjiga”, ki vas bo popeljala v svet pogovora in zgodb. Namesto knjige boste imeli priložnost izposoditi si osebo, torej »knjigo«, katero predstavlja človek z neko posebno življenjsko zgodbo, branje bo pa tokrat predstavljal pogovor. »Knjigo« boste lahko sami povprašali po zanimivih zgodbah in nenavadnih izkušnjah ter skozi vaša vprašanja in njihovo pripoved ter spoznavanje raznolikosti življenja in vrednot imeli priložnost spremeniti svoj pogled na svet. Z vami bosta »živi knjigi« Stanko Ivanuša in Božena Tot.

Literarni večer s striparjem Borisom Novakom

Datum: 1. 7. 2021
Ob: 0.00 - 0.00

Z gostom, diplomiranim inženirjem gradbeništva, samoukim strip-risarjem, Borisom Novakom, se bo pogovarjala Sandra Janžekovič, umetnostna zgodovinarka.

V organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož