Trst

TRST

 

SREČANJE S PESNICO MAJDO ARTAČ STURMAN

Prireditelja: SKD Tabor, založbi ZTT in Mladika

Termin: 15. junij ob 20. uri

Lokacija: Prosvetni dom, Opčine

 

Ob izidu pesniških zbirk Majde Artač Sturman Prozornosti odčaranega zaliva / Trasparenze di un golfo disincantato (Mladika) in Strehe (ZTT) se bo z avtorico pogovarjala Nataša Sosič.

 

Majda Artač Sturman (1953) piše poezijo in prozo za odrasle in otroke, recenzije in eseje. Njene pesmi so vključene v več slovenskih in italijanskih pesniških antologij. Leta 2003 se je uvrstila v dvanajsterico kandidatov za naziv viteza/vitezinje na pesniškem turnirju v Mariboru. Izdala je več pesniških zbirk, prozno pesniško delo Mozaik v kovčku, zbirko Pravljice za Niko, pravljice za malo in veliko in zbirko kratkih zgodb Silhuete. Obožuje zvočnost in ritem različnih jezikov, likovno umetnost, otroško ilustracijo, sprehode v naravi, cvetje in barve.

 

V najnovejši zbirki Strehe je pesnica zbrala utrinke vsakdanjega življenja in jih tenkočutno zapisala v obliki verzov, iz katerih veje optimizem in sporočilo, da je sreča v majhnih stvareh.

 

Pesniška zbirka Prozornosti odčaranega zaliva prinaša pesmi v slovenskem in italijanskem jeziku; ne gre za prevode, temveč za avtoričino delo, poznavanje obeh jezikov, v katerih živi in ustvarja.