Slovenske založbe predstavljajo – Sanje

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” min_height=”37px”]

Prisrčno vabljeni k ogledu otvoritvenega dogodka Noči knjige 2020 in Mednarodne noči knjige z Vandano Shivo, indijsko aktivistko, znanstvenico in pisateljico. Noč knjige je prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt, ki se je letos pod okriljem založbe Sanje odvijal že sedmo leto zapored po Sloveniji, v zamejstvu in širom po svetu. Njeno prvobitno poslanstvo je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Letošnja Noč knjige se je, glede na razmere, iz najrazličnejših javnih prostorov letos preselila v domove vseh vas, soustvarjalcev Noči knjige, v naravo ter v virtualni prostor interneta in družabnih omrežij. Noč knjige je tudi letos potekala pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

Vabimo vas tudi k ogledu preostalih posnetkov, ki jih je Založba Sanje pripravila za letošnjo edicijo projekta Noč knjige.

https://www.youtube.com/channel/UCOw7jVcTcdYk40igGMIG8Tw/videos

Na njihovem YouTube portalu lahko uživate še ob ostalih bogatih literarnih vsebinah.
https://www.youtube.com/channel/UCDBx743dy_ZVtK_uXezm-WA/videos

Založba Sanje je založnik z vizijo. Založništvo govori o odkrivanju in spodbujanju resničnih vrednot v življenju. Njihove knjige in glasba obstajajo za branje, razmišljanje, smeh, sanjarjenje … spreminjanje sveta. Vseh svetov. Založba Sanje je eden ključnih promotorjev branja v Sloveniji. Poslanstvo založbe Sanje je podpora in širjenje ustvarjalnosti, ki si drznejo segati onstran. Prehajajo omejitve, ki ji jih postavljajo vzorci bodisi popularne bodisi elitne kulture. Razmišljajo in se odločajo preko uveljavljenih vrednostnih, estetskih, žanrskih, političnih ali geografskih omejitev. V njihovem programu sta enakovredno zastopana afriški roman ob ameriškem, češki ob angleškem, svobodna glasbena oblika ob izbrušeni klasiki, zvočna knjiga ob tiskanem izdelku. V njihovem katalogu so enakovredno zastopani avtorji kot so Ježek in Prešeren, Goethe in Ramoveš, Bartol in Dostojevski, Vanessa Redgrave in Stane Sever. Sanje posvečajo pozornost vsem ravnem kakovosti njihovih izdelkov. Svojo dejavnost širijo daleč navznoter in daleč navzven, v mednarodne prostore.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]