Slovenske založbe predstavljajo – Založba Beletrina

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vabimo vas h poslušanju pogovorov med Snežano Brumec in Zvezdano Mlakar o knjigi Eden izmed nas, Goroslavom VukšićemGogo in Igorjem Saksido o knjigi Norci pomorci, Miho Šaleharjem in Markom Radmilovičem o knjigi Kolesar, Ano Geršak in Ano Schnabl o knjigi Mojstrovina ter Markom Ogrizkom in Nino Petek o knjigi Konfucij. Spletni format Beletrina v živo! je nastal v času karantene zaradi koronavirusa Covid-19, ko so bile predstavitve knjig odpovedane in je bil stik bralcev z avtorji nemogoč. Glas Beletrininih avtorjev novih knjig, ki jih vmes natisnili, je tako prišel virtualno. V projektu so angažirali odlične moderatorje, novinarje in literarne izvedence, vabljeni k ogledu.

Beletrina v živo: Snežana Brumec in Zvezdana Mlakar


Beletrina v živo: Goroslav Vukšić – Gogo in Igor Saksida


Beletrina v živo: Marko Radmilovič in Miha Šalehar


Beletrina v živo: Ana Schnabl in Ana Geršak


Beletrina v živo: Marko Ogrizek in Nina Petek

S kratkimi nagovori, branji, razmišljanji, pobudami in spodbudami Beletrinini avtorji za boljši jutri so v času karantene zaradi koronavirusa Covid-19 prav tako nagovorili spletno občinstvo z znanim glasom avtorjev. Vabimo vas, da jim prisluhnete na povezavi: https://beletrina.si/novice

Založba Beletrina deluje 22 let in je ena vodilnih slovenskih literarnih založb in kulturnih organizacij na področju knjige v Sloveniji. Svoj ugled je zgradila predvsem s knjižnim programom pomembnih del sodobnega slovenskega in svetovnega leposlovja, humanističnih in esejističnih knjig, ki jih uspešno promovira med slovenskimi bralci in širše. Letno v knjižnih zbirkah Beletrina, Koda in Posebna izdaja izide več kot 50 naslovov, skupaj več kot 1100 naslovov. Ob založniški dejavnosti se ukvarjajo tudi s pripravo odmevnih kulturnih in umetniških aktivnosti; knjižnih branj, literarne šole, pisateljskih gostovanj doma in v tujini, fotografskih in likovnih razstav ter glasbenih večerov, s katerimi soustvarjajo slovensko intelektualno atmosfero. Letno pripravijo več kot 150 dogodkov po Sloveniji in tujini.

Poleg številnih dogodkov, povezanih z literaturo, Beletrina organizira dva velika slovenska literarna festivala: Literature sveta Fabula poteka že 15 let, Poezije in vina že 22 let, oba festivala dosegata več kot 18.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine ter več kot 400 literarnih imen z vsega sveta.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]