Literatura iz soseščine virtualno: Madžarski kulturni inštitut in založba Didakta predstavljata – Vilmos Kondor (Zločini v Budimpešti)

Date: 19. 6. 2021
Time: 0.00 - 0.00
19.06.2021

Madžarski kulturni inštitut, v sodelovanju z založbo Didakta, je za vse ljubitelje kriminalk (in tiste, ki boste to morda še postali) pripravil posnetek, v katerem gostijo izkušenega avtorja kriminalnih romanov Toneta Freliha, ki je še pred desetimi leti trdil, da je žanrska literatura, še posebej pa kriminalke, zapostavljena.

Temu na srečo mnogih (več) ni tako, pravzaprav bi lahko rekli, da kriminalke doživljajo neke vrsto renesanso, med avtorje te popularne zvrsti pa spada tudi madžarski avtor, pisec kriminalk Vilmos Kondor, avtor serije petih kriminalnih romanov, z glavnim junakom Zsigmondom Gordonom.

Prevod prve njegove kriminalke, Budapest Noir, je leta 2018 izšel pri založbi Didakta, leto kasneje pa je luč sveta pri isti založbi ogledal njegov drugi roman, Zločini v Budimpešti, v prevodu odlične Gabrielle Gaál.

V okviru Slovenskih dnevov knjige Madžarski kulturni inštitut predstavlja posnetek pogovora s Tonetom Frelihom, urednikom romana Zločini v Budimpešti, ki je med drugimi odkrito priznal, da imajo pri njem kriminalke prav posebno mesto ter odgovoril na številna vprašanja vezana na to posebno literarno zvrst, s posebnim ozirom na Kondorjevo knjigo. Prisluhnite zanimivemu pogovoru, v katerem boste izvedeli ali Kondorjeva knjiga ustreza pravilom kriminalke, ali je knjiga namenjena prav vam, zakaj prevajalec meni, da ima knjiga preveč motivov in še mnogo več!