MOČ FREKVENC V BESEDAH

Date: 18. 6. 2023
Time: 17.00 - 18.00
18.6.2023

Prireditelj: KUD AAC Zrakogled 

Sodeluje: Glorjana Veber

Povezuje: Tina Košir

 

Sovražni govor, manipulacija z besedami in pasivno sprejemanje propagande so postali temačna realnost sodobnega časa. Med širšo javnostjo niso razširjene znanstvene raziskave japonskih, ruskih in drugih svetovnih znanstvenikov, ki dokazujejo, da način uporabe jezika neposredno vpliva na naše zdravje in blaginjo. Frekvence v besedah vplivajo na naš živčni sistem in celostno dobro počutje – to razkriva spregledani vidik področja kvantne fizike.

 

Glorjana Veber, pesnica in raziskovalka kvantne fizike v povezavi s poezijo, je doktorirala iz literarnih študij na temo ›Poezija, element družbene spremembe‹. S svojim inštitutom IRIU je v Sloveniji in tujini razvila več kot 1000 inovativnih in eksperimentalnih projektov, ki združujejo poezijo in družbene spremembe. Za poezijo je prejela nekaj domačih in mednarodnih nagrad. Raziskovanju kvantne fizike v povezavi s poezijo (in širše z jezikom) se najbolj aktivno posveča zadnjih deset let. V javnosti je s to temo nastopila v času pandemije, ko je v sozaložništvu KUD AAC Zrakogled in založbe Hyperion izšla njena knjiga 500 misli o življenju Modróko, Akašejke, ki je doživela že dva ponatisa.

 

Pogovor z Glorjano Veber bo vodila Tina Košir, avtorica programov Pot navznoter, učiteljica meditacije in joge ter raziskovalka indijskih filozofij.