POGOVOR O FANTAZIJSKEM ROMANU SVET JE SENCA (EDGARJA KAOSA)

Date: 18. 6. 2023
Time: 16.00 - 17.00
18.6.2023

Prireditelj: Založba Goga

Sodeluje: Julija Lukovnjak

Povezuje: Igor Harb

 

Edgar Kaos, človeški fant, ki je edini odrešitelj Inkrematere in bitij, ki ga skrivoma prezirajo, se ji je utrnil pri rosnih enajstih letih, njegova zgodba pa se je v petih letih razvila v magično epiko na skoraj 400 straneh. Prvi del, Imaginarni svetovi Edgarja Kaosa je bil le uvod v veliko, nevarno in razburljivo čarobno popotovanje. V nadaljevanju Imaginarnih svetov Edgar, Floria in Kvint v sklopu pomembne konference in parade Obrambnega voda obiščejo Pan Nomo, prestolnico Inkrematere, kjer najstarejša črna maginja Edgarja uroči s trdovratnim zlim urokom. V vse okrutnejši in obsežnejši vojni, v kateri nikogaršnja vest ne more ostati čista, se prijateljstva naglo spreminjajo v sovraštva, sovraštva pa v nevarna prijateljstva, ki imajo lahko katastrofalne posledice za prihodnost Inkrematere.

 

Avtorica romana Julija Lukovnjak (2000) je zlata maturantka, študentka filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Njen prvi roman Imaginarni svetovi Edgarja Kaosa je izšel leta 2021 pri založbi Sanje, drugi, Svet je senca (Edgarja Kaosa), pa letos pri Založbi Goga.

 

Igor Harb je publicist in prevajalec. Piše o filmu in je član specialne ekipe podkasta O.B.O.D., kjer se pogovarjajo o tem, kaj novega se dogaja vesolju, med zunajzemeljskimi bitji, škrati, sociopatskimi morilci, kavboji in pošastmi iz kanalizacije.