Založba Sodobnost predstavlja: pogovor s češko avtorico Galino Miklínová

Date: 16. 6. 2022
Time: 16.00
16.06.2022

Galina Miklínová riše, animira in režira. Je avtorica priljubljene risanke o Kanafasku in petih avtorskih kratkih filmov. S pisateljem Pavlom Šrutom je spravila na svet trilogijo Lihožerci. Po motivih svojega prvega dela je leta 2016 posnela svoj prvi celovečerni animirani film Lihožerci. Za otroke je ilustrirala več kot trideset knjig. Podmornice si nikdar ni želela, želela pa si ji je srečati Petra Stančíka, kar se ji je s knjigo H₂O in skrivna vodna misija izpolnilo in pri čemer je zelo uživala.

Pogovor bo tekel o avtoričinem delu, pogledu na literaturo in svet ter razkril podrobnosti in skrivnosti njenega ustvarjanja.

Moderacija: Urška Bračko, prevaja Klemen Pisk

KUD Sodobnost International izdaja najstarejšo slovensko literarno revijo Sodobnost. Založbo odlikuje kakovosten knjižni program. Med izstopajočimi avtorji knjig za odrasle so zagotovo Evald Flisar, Uroš Zupan in Tone Hočevar, med avtorji otroških knjig pa Jana Bauer, Andreja Peklar, Peter Svetina in Majda Koren. V slovenski knjižni prostor založba hkrati prinaša tudi izvrstna prevodna dela iz manj prevajanih literarnih pokrajin. Posebno pozornost posveča izvirnim projektom za spodbujanje branja in bralne pismenosti.