Slovenske založbe predstavljajo – Založba Malinc

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Vabljeni na webinar Poti v preteklost – kako strme so in zakaj hoditi po njih?

Ob mladinskem večnaslovniškem romanu Maite Carranza Poti svobode bomo v interaktivnem webinarju na različne načine spregovorili o dogajanju v času španske državljanske vojne. V središču zanimanja bo knjiga, ki jo bodo osvetlili različni sogovorniki (prevajalka, urednica, tabornica, radovedna izpraševalka, predavatelji in univerzitetni profesorji), pa tudi čas pred osemdesetimi leti, ki ni zaznamoval le Španije pač pa celotno Evropo in tudi Slovenijo. K dejavnemu sodelovanju so na različne načine povabljeni tudi udeleženci, ki bodo nekaj vprašanj prevajalki lahko zastavili tudi sami. Za tiste najbolj radovedne, in tiste z najhitrejšimi glavami in prsti smo pripravili tudi knjižne nagrade.

Povezava do webinarja: https://zalozbamalinc.webinarninja.com/live-webinars/356322/register

Komu je webinar namenjen?
Učencem zadnje triade OŠ, srednješolcem in vsem, ki se jim sporočilo preteklosti zdi še danes aktualno.

Kaj se bomo naučili?
Na različne načine (prek knjige, pogovora, okrogle mize, dokumentarne oddaje, radijskega prispevka, kviza, predvsem pa dejavnega sodelovanja) se bomo približali dogajanju v času španske državljanske vojne in spoznali njen pomen za Evropo ter svet.

Preberite – kako se prijavim?
Ob registraciji boste zagledali in/ali prejeli povezavo na pdf z navodili za prijavo in podatki o srečanju. Če imate težave s prijavo, povezava ne deluje ali imate kakšno drugo vprašanje, vas prosimo, da se obrnete na info@malinc.si.

O sodelujočih:
Veronika Rot je filozofinja in hispanistka; prevajalka, novinarka, urednica. Iz španščine in katalonščine je do sedaj prevedla že več kot petdeset del. Prevedla je mladinski roman Poti svobode, ki ga je napisala Maite Carranza in zanj v sodelovanju z Barbaro Pregelj napisala spremno besedo, ki bralcu jedrnato oriše zgodovinsko ozadje dogajanja v knjigi.
Barbara Pregelj je pridružena profesorica na Fakulteti za humanistiko na Univerzi v Novi Gorici, prevajalka in urednica na založbi Malinc.
Polona Konjedic je anglistka in komparativistka, učiteljica in esejistka. Pripravila je intervju s prevajalko Veroniko Rot.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]