Dopoldanski program za otroke

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.4.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″]Nekoč nekdo dejal je…”Povej mi pravljico na usta”

Manja in Nace sta nerazdružljiva raziskovalca in popotnika. Naj se gre za umetnost v barvah ali umetnost v besedi. Skupaj tketa zgodbe ovite v barve, oziroma barvam dodajata zgodbe ali bolje rečeno zgodbam dodajata barve. No, kakorkoli… Plemenitita svet – otroški svet! V kolikor imajo odrasli vstopnico podpisano z domišljijo in spoštovanjem vabljeni, da vstopijo vanj. Nace in Manja pišeta zgodbe, kratke in malo daljše. Resnične in tiste malo manj resnične. Strašne in tiste zabavne. Razmišljujoče in nikoli očitajoče. Nace in Manja pišeta in pripovedujeta-zgodbe. Za vse nas. Vabljeni, da tudi vi prisluhnete “Pravljici na usta”!



Projekt je nastal v sodelovanju z Leanai – center za kreativno otroštvo in osebno rast. Osrčje Leanai centra je prostor za barve in brezmejno polje kreative. Program Risalnice otroke in odrasle spodbuja k razvoju kreativnosti in potenciala, ter jim ponuja nadgradnjo likovnega znanja. V centru se izvaja tudi družinska mediacija, ki v veliki meri skozi različne vsebine in tehnike, nudi veliko oporo prav otrokom. Center vodi Manja Koren Kodele, ki zase pravi, da je velika raziskovalka življenja, odnosov in barv. Po izobrazbi je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki je svoje znanje širila z izobraževanjem na področju pedagogike montessori, transakcijske analize- psihoterapije, družinske mediacije, nevrolingvističnega programiranja, Fraktalne risbe analitične diagnostike ter igralne terapije. Pedagoško poslanstvo uresničuje v vrtcu Šentjur in v svojem Leanai centru.

Kamišibaj »Rumeno čudo«

Kamišibaj (jap. kami: papir, šibaj: gledališče) je japonska oblika pripovedovanja zgodb ob ilustracijah, ki so vložene v lesen oder, ki ga imenujemo butaj. Kamišibajkar ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. Vabljeni k ogledu kamišibaj zgodbe Rumeno čudo (po motivih Renate Schupp, ilustrator David Arko), ki jo pripoveduje Vanja Iva Kretič.



Projekt je nastal v sodelovanju z Vanjo Ivo Kretič, performerko, animatorko lutk ter samozaposleno v kulturi. [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]